Luigi's ijssalon is een populaire ijssalon in Nieuwegein. Het probleem waar hij tegenaan liep was dat mensen een vanille-ijsje wilde kopen en dat vervolgens de vanille op was. Om teleurstelling te voorkomen wilde hij graag op zijn website zijn inventaris tonen. De inventaris wilde hij graag via facebook beheren, omdat hij facebook erg prettig vind.

Ik liep tegen de volgende uitdagingen aan bij het maken van de website:

  1. Hij heeft twee locaties die verschillende soorten ijs hebben. De locaties hadden ook beide hun eigen unieke website en marketing, terwijl de filialen wel dezelfde naam dragen.
  2. De eigenaar maakt veel foto's van zijn ijs en ijssalon en wil deze ook graag aan mensen laten zien.
  3. Er waren twee mascottes. Een ijsje met een gezicht en een beertje met een ijsje. Het bleek dat het ijsje met een gezicht een oud logo was.
  4. Het logo was gedateerd en hiervan was ook geen goed bronbestand beschikbaar. Daarnaast was het lettertype voor het bedrijf willekeurig gekozen.

Bij het vormgeven van de website heb ik besloten om een grote afbeelding te tonen als mensen de website opzochten. Hiermee kan de eigenaar de mensen verleiden om ijs te kopen. Waarna vervolgens aan de onderzijde mensen een grote foto zien van het ijs en direct kunnen zien of dat type ijs beschikbaar is.